Onko haave pääsemisestä Messiksi Messin paikalle täysin toivoton?

Erittäin monen lapsen ja nuoren tulevaisuuden haaveammatti on jalkapalloilija, ja jos näiden lasten ja nuorten pitäisi mainita yksi suosikkipelaaja, mainitsee moni lähes automaattisesti Lionel Messin. Moni siis haaveilee siitä, että pääsisi Messiksi Messin paikalle. Onko tämä haave täysin tuulesta temmattu ja täysin toivoton? Pohdimme tätä aiheeseen pureutuvassa artikkelissamme.

Jalkapallon huipulle pääseminen vaatii paljon

On sanomattakin selvää, että jalkapallon huipulle päästäkseen on tehtävä melkoisen paljon tavoitteellista ja pitkäjänteistä työtä. Tavoitteen saavuttamiseksi joutuu tekemään uhrauksia ja venymään kerta toisensa jälkeen. Harjoittelu on aloitettava nuorena ja sen on oltava säännöllistä sekä tavoitteellista. Monikaan ei tähän pysty, vaan kyllästyy jatkuvaan harjoitteluun viimeistään teini-ikäisenä, kun monet muut asiat alkavat kiinnostaa jalkapalloa ja jatkuvaa harjoittelua enemmän.

Kilpailu Messin paikasta on kovaa ja jo se seikka, että vedonlyönti jalkapallossa on yleistä, aiheuttaa sen, että jalkapallon ympärillä pyörii suuret summat rahaa. Moni ihailee huippujalkapalloilijoita jo siitäkin syystä, että suurelle yleisölle on tihkunut tietoja näiden luksustyylin elämäntyylistä, johon kuuluu niin urheiluautoja kuin upeita asuntojakin. Monelta kuitenkin unohtuu, kuinka paljon vaivaa nämä huippujalkapalloilijat ovat joutuneet näkemään, jotta ovat saavuttaneet nykyisen asemansa. Jatkuvan ja rankan harjoittelun lomassa ei ole edes ollut varmaa, kehittyykö lapsesta tai nuoresta ammattipalloilijaa. Tämä jos mikä aiheuttaa sen, että huipulle pyrkivien pelaajien on kestettävä epävarmuutta.

Kannusta lastasi

Vaikka vain aniharvasta voi tulla Messin kaltaista ammattipalloilijaa, kannattaa omaa lasta kuitenkin kannustaa omien tavoitteiden ja toiveiden tavoittelussa. Realismi kannattaa aina muistaa, mutta toisen unelmia ei pitäisi lytätä. Monessakin mielessä jalkapallo on oivallinen laji, vaikka varsinainen huippu jäisikin saavuttamatta. Se opettaa ryhmätyötaitoja ja pelisilmää ja tarjoaa hyvän tilaisuuden pitää omaa kuntoa yllä. Se auttaa kehittämään omaa kärsivällisyyttä sekä pitkäjänteisyyttä. Parhaimmillaan jalkapallo on hyvin tervehenkinen laji, jonka harrastamisesta lapsi tai nuori hyötyy monin eri tavoin. Vaikka paikka uutena Messinä olisikin kaukainen haave tai jopa täysin tavoittamaton unelma, voi tämä unelma auttaa lasta tai nuorta jatkamaan omaa harrastustaan ja pyrkimään oman osaamisen kehittämiseen ja oman itsen voittamiseen.