Mikä jalkapallossa viehättää?

Jalkapallo on miljoonien ihmisten intohimo ympäri maailmaa – niin myös meidänkin. Emme usko, että olet aivan turhaan kuullut jalkapalloa kutsuttavan kuningaslajiksi, ja siihen on monia eri syitä. Jalkapallon arvokisat tuovat ihmisiä yhteen ympäri maailmaa, ja monet meistä suomalaisitakin matkasivat jalkapallon huumassa naapurimaahamme Venäjälle juhlimaan maailman suurimpien tapahtumien joukkoon kuuluvien jalkapallon MM-kisojen taikaa.

Jalkapallo on meille kaikille

Upeaa jalkapallon huumassa on se, että se voi viedä kenet tahansa mukanaan. Sinun ei tarvitse olla jalkapallon tekniikan ja ammattikielen asiantuntija pystyäksesi nauttimaan lajista ja sen mukaansa tempaavista käänteistä. Näiden satojen miljoonien jalkapallofanien joukosta löytyy siis niin lajin jokaiset salat tuntevia besserwissereitä kuin seuraajia, jotka tietävät tasan tarkalleen sen, että pelissä on pallo, joka täytyy saada maaliin. Varsinkin MM-kisojen aikaan pieni jalkapallohirmu tarttuu niihinkin, jotka eivät vapaa-ajallaan koskaan seuraa jalkapalloa.

Mikä jalkapallossa siis meitä viehättää? Miksi siitä on tullut yksi maailman suosituimmista, ellei jopa suosituin urheilulaji? Yksi jalkapallon suosion salaisuuksia meidänkin mielestämme on sen yksinkertaisuus. Jalkapallo kuuluu meille kaikille iästä ja taustasta riippumatta, ja sitä seuratessa kuka tahansa voi oppia ymmärtämään pelin kauneutta. Emme viittaa nyt joukkueen valmentajien viimeisen päälle hiottua taktikointia, vaan jalkapallon perussääntöjä ja niiden ymmärtämistä, ja siksi jalkapallo onkin niin monen penkkiurheiljan suosikkilaji.

Jalkapallo on elämäntapa

Kuten aiemmin jo mainitsimme, jalkapallo tuo ihmisiä yhteen ympäri maailmaa. Stadionilla tunnelma on lähes käsin kosketeltavaa, ja hikoilet ja huudat kuin viimeistä päivää kannustaaksesi lempijoukkueesi voittoon. Kiitos jalkapallon, stadionilla ja kotikatsomoissa eletään tunnelmallisia hetkiä, jolloin jalkapallo ei ole enää pelkkä urheilulaji vaan elämäntapa. Ottakaamme esimerkiksi espanjalaiset jalkapallofanit. Barcelonan tai Real Madridin kannattajaksi ei ryhdytä vaan siihen synnytään. Lapset kasvavat jalkapallon parissa ja oppivat kannattamaan tiettyä joukkuetta aina kuolemaansa saakka, eikä vihollisjoukkueiden kannattajien kanssa kaveerata. Tämä voi ehkä suomalaiseen korvaan kuulostaa liioittelulta, mutta on monen arkielämää ympäri maailmaa. Jalkapallo siis herättää vahvoja tunteita vauvasta vaariin!

Jalkapallo pelastaa nuoria

Seuraavaksi esitämme teille lukijoille kysymyksen, kuinka monta nuorta pelaajaa jalkapallo on pelastanut rikollisuudelta ja köyhyydeltä? Todennäköisesti puhumme tuhansista jopa kymmenistä tuhansista lapsista ja nuorista. Jalkapallon yksinkertaisuus ei piile pelkästään pelin rakenteessa vaan myös sen harrastamisessa. Siinä missä ratsastukseen tai jääkiekkoon tarvitset kalliit varusteet ja oikeanlaisen maaston, sekä todennäköisesti maksat opetustunneista, jalkapallo on nuorelle luovalle mielelle täysin ilmainen. Etelä-Amerikan köyhimpien naapurustojen lapset luovat palloja mitä yksinkertaisimmista materiaaleista ja Ronaldinhon pallokikkojen inspiroimana harjoittelevat yö myöhään siinä missä toiset samanikäiset nuoret ajautuvat epätoivoissaan rikollisuuden pariin. Näiden lasten silmissä jalkapallotähdet ovat tärkeä motivaation lähde ja mahdollisuus päästä elämässä eteenpäin. Olet varmasti kuullut Messistä, Ronaldosta ja Maradonasta? Maailman parhaimmatkaan eivät syntyneet kultalusikka suussa ja he itse tietävät sen. Siksi monet menestyneet jalkapalloilijat eivät tänäänkään ole unohtaneet juuriaan ja tekevät paljon hyväntekeväisyyttä yhteiskunnan ulkopuolelle suljettujen lasten kanssa.

Yllä esittelimme vain muutamia syitä sille, miksi jalkapalloa tosiaan kutsutaan kuningaslajiksi, sillä niitä on monia, mikä esimerkiksi sinut on saanut jalkapallon lajiin? Meidän tehtävämme on jakaa jalkapallon ilosanomaa, mielenkiintoisia faktoja ja jalkapallon historiaa jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle. Kutsumme sinut siis rohkeasti tutustumaan aiheeseen sivustollamme!